Publicacions

dic1

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha introduït en el seu web una sèrie de canvis i novetats amb l’objectiu d’actualitzar al màxim la pàgina d’informació permanent als usuaris. L’activitat de la institució normativa ha augmentat amb el pas dels anys i l’increment es veu reflectit en el contingut dels diferents apartats del web.

Hui les noves tecnologies ens aproximen als usuaris de la llengua de manera molt més directa. Les pàgines web i les diferents aplicacions s’han convertit en una ferramenta indispensable en la nostra vida quotidiana. Res que no estiga en la Xarxa resulta realment important; o dit d’un altra manera: si volem que ens coneguen més i millor, es necessari que hi estiguem presents. Podeu trobar ací documents normatius i publicacions que són la base de la nostra llengua.

sal

Tens alguns dubte de com s’escriu o es pronuncia una paraula? El Diccionari ortogràfic i de pronunciació del valencià de l’Acadèmia  Valenciana de la Llengua és el teu diccionari!

soft

Softvalencià és un lloc web on trobareu guies i programari per posar el vostre ordinador en valencià. Softvalencià és una iniciativa dels membres valencians de Softcatalà i d’Escola Valenciana per promoure l’ús del programari en valencià. Softvalencià té el reconeixement dels serveis lingüístics de les universitats públiques valencianes i de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

La Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (JQCV) és l’organisme de la Generalitat que té la funció d’establir i efectuar les proves per a l’acreditació de coneixements de valencià. La JQCV ha fet possible que el valencià s’estenga als àmbits d’ús on havia estat marginat: els mitjans de comunicació, l’administració i, també, l’àmbit laboral i comercial, seguint les directrius de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià. Pots consultar ací tota la informació relativa a les proves i, el que és més interessant, tens també l’accés al material per a preparar-les.

bibliotecas

Necessites un llibre i vols saber si està disponible a les biblioteques públiques d’alguna  biblioteca del territori valencià? T’agrada el cinema i la música i vols saber quina oferta hi ha a la nostra localitat? No t’ho penses més! En aquest enllaç podràs, des de descarregar-te l’imprés per fer-te soci de la biblioteca a saber l’oferta de llibres, DVD o CD, renovar els teus préstecs, fer suggeriments, …

 

rosquilletres logo

 

El Rosquilletres és un format únic que permet als adolescents competir i divertir-se participant en una activitat pedagògica senzilla i engrescadora: lletrejar paraules en valencià i resoldre jocs lingüístics enginyosos.
De la combinació d’entreteniment i cultura que proposa el Rosquilletres, en resulta una fórmula fresca i eficaç per aprendre l’ortografia de la nostra llengua, així com la part més lúdica del llenguatge. Clica a la imatge per a llegir més info, i clica ACÍ per a vore vídeos del programa.

 

DEVIVAVEU

 

La lectura en veu alta és una microhabilitat que paga la pena de treballar de manera específica. Llegir en veu alta no és simplement posar veu a les lletres, sinó que implica una comprensió profunda dels textos, una mena de recitats. Es tracta d’una activitat que comporta beneficis extraordinaris  tant per a qui escolta com per a qui llig.

La pràctica habitual de la lectura en veu alta prepara la capacitat d’aprendre altres habilitats dels xiquets i xiquetes, aporta beneficis que venen avalats per diversos estudis: contribueïxen a la millora de l’ortografia, de la comprensió lectora i de la fluïdesa expressiva, tant oral com escrita.

 

 

Anuncis