Recursos

documentacio

 

Marca JQCV sense conselleria

∞ NOMÉS PELS ALUMNES DE 4t d’ESO: Sol.licitud de convalidació del nivell B1 de valencià

Vos deixe l’enllaç del document que heu de omplir i lliurar al registre de la Direcció Territorial d’Educació, investigació, cultura i esport de València, carrer de Gregori Gea, 14, edifici PROP2.

La norma de referència és la Disposició addicional segona de l’Ordre de 2 de març de 2017 de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport (DOGV núm. 7993 de 6.03.2017), clica ACÍ per a llegir-la.

Heu de portar original i  fotocòpia de tots els cursos del llibre d’escolaritat de l’ensenyament bàsic (des de 1r de Primària fins a 4t d’ESO) en què conste que heu superat l’assignatura de valencià, tant en Primària com en Secundària Obligatoria.

∞ CRITERIS DE QUALIFICACIÓ CASTELLÀ/VALENCIÀ 2019

∞ NORMES D’ENDREÇ DELS QUADERNS DE CASTELLÀ/VALENCIÀ 2019

∞ NORMES DE PRESENTACIÓ DE TREBALLS 2019

racodigital

aprendre-valencia

*BLOG DE LLENGUA DEL CEIP CERVANTES DE MONÒVER. Ací podràs trobar moltes activitats i recursos per aprendre tant la Llengua Valenciana com la Castellana.

monover

*BLOG DE LLENGUA  DEL CO.LEGI EL REBOLLET D’OLIVA. Excel.lent publicació amb uns materials ben estructurats i seriosos. Gran quantitat d’exercicis diferenciats pers cursos.

fullsizerender-6

*GENERADOR NUMÈRIC permet veure escrita en lletres qualsevol xifra i, al mateix temps, escoltar-ne la pronúncia en valencià.
Fes clic en la xifra que desitges escoltar i després polsa la icona de l’altaveu.

Recorda també la regla del DUC (decenes-unitats, i, unitats-centenes) i l’excepció de la vintena: del vint-i-u al vint-i-nou, sempre doble guionet.

generador_numeric

*PRÀCTIC és un programa que integra un conjunt d’activitats d’autoaprenentatge, de manera que l’usuari, gràcies al sistema d’autocorrecció, pot comprovar immediatament quin és el grau de coneixements de valencià que té assolit i a quins aspectes de la gramàtica ha de dedicar més esforços per a millorar els seus coneixements lingüístics.

practic

*JUGALLENGUA és una aplicació que ajuda a aprendre valencià de manera lúdica, ja que s’ha dissenyat com un joc de preguntes i respostes sobre llengua.L’usuari pot triar entre una modalitat general, en què les preguntes corresponen a diferents apartats (ortografia, lèxic i morfosintaxi), o una modalitat més específica, en què les preguntes van referides a subapartats concrets (accents i dièresi, grafies, vocabulari, errors morfosintàctics, pronoms, etc.). La possibilitat d’enregistrar el resultat permet que l’usuari dispose d’un historial que reflectisca l’evolució en l’aprenentatge.

jugallengua

*EL BRILLANTET  és un calendari i santoral en valencià que conté informació sobre les tradicions culturals i festives, algunes d’estes giren al voltant d’aspectes quotidians relacionats amb l’oratge, el santoral, les festes i les estacions de l’any.

brillantet

*VINE  és un material didàctic de suport a l’aprenentatge del valencià, especialment dissenyat per a l’alumnat nouvingut al nostre sistema educatiu i que desconeix la nostra cultura i la nostra llengua.
Els docents poden utilitzar este material perquè els seus alumnes aprenguen les estructures lingüístiques bàsiques que els permetran comunicar-se en situacions familiars i quotidianes. Es tracta d’un recurs que afavorix l’atenció a la diversitat de ritmes en l’aprenentatge, ja que permet que es puguen escoltar els diàlegs i fer les activitats tantes vegades com es necessite.

vine

*EL MÓN DELS SIGNES  pretén ser un instrument útil perquè les persones sordes aprenguen nocions bàsiques de valencià.

Per a fer efectiu l’aprenentatge dels continguts del programa, s’ha optat pel valencià com a llengua vehicular, encara que, donades les característiques comunicatives del col·lectiu de persones sordes, en determinats apartats s’oferix la possibilitat d’utilitzar la llengua de signes com a llengua de suport.

Este material aprofita les possibilitats que els multimèdia oferixen per incloure continguts visuals adaptats i accessibles al col·lectiu de persones sordes. per tot això, els vídeos signats, subtítols, així com l’ús de diferents recursos visuals (imatges, icones, dibuixos, etc.) adquirixen un gran protagonisme, que orientaran l’alumne en la realització de les activitats i comprensió dels continguts programats.

Este material ha sigut realitzat per la Fundació Fesord de la Comunitat Valenciana amb el suport de la Conselleria d’Educació.

monsignes

*PARLES és un vocabulari primerenc en valencià, per centres d’interés, adreçat a l’alumnat nouvingut no lector, amb suport sonor i gràfic.

parles

*SARC. Exercicis variats, autocorrectius, online.

diputacio

CONTACTE: llenguavalenciana@sanantonio2.org

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s